La Science SLAM a câștigat o carte despre moldovenii care s-au remarcat în istoria modială

Pe data de 19 octobrie la The Crown Pub s-a desfăşurat cea de-a III-a semifinală a concursului Science SLAM Moldova. La ediţia curentă au participat trei Slammeri din următoarele domenii: istorie, biologie şi industria alimentară. La cea de-a treia  finală, aplauzele publicului au fost pentru Denis Roşca.

Denis Roșca, câștigătorul Science SLAM Moldova 7

Autorul „Cărţii de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova”, Denis Roşca a prezentat vizitatorilor personalităţile notorii din întreaga lume care îşi au rădăcinile în spaţiul pruto-nistrean. Lucrarea a avut drept scop motivarea noii generaţii şi fortificarea încrederii în viitorul Republicii Moldova.

„Fiecare poate face istorie, trebuie doar să dai dovadă de interes şi dedicaţie muncii depuse. Astăzi a fost o competiţie destul de dificilă, cu teme interesante. Cu mare plăcere am ascultat prezentările Slammerilor. Am rămas surprins că am câştigat!”  a afirmat Denis Roşca, cel de-al treilea semifinalist al Science SLAM Moldova.

img_4395

Despre Science SLAM Moldova

Science SLAM Moldova este evenimentul ce promovează cercertătorii şi inovaţiile din Republica Moldova. „Anul acesta am avut un Science SLAM deosebit, datorită participanţilor din diferite domenii de cercetare. Proiectele au fost diferite, dar în acelaşi timp complexe şi studiate foarte minuţios.  Ne bucurăm mult că  la fiecare competiție Science SLAM cercetătorii reuşesc să cucerească publicul și poate chiar să-i inspire”, a precizat Daniel Todercan, co-organizator, DAS Solutions.

Comunicat de presă realizat de Irina Odobescu.

img_4340

Science SLAM Moldova este o platformă de comunicare ce promovează o discuţie liberă a vizitatorilor cu cercetătorii. Schimbul de informaţie fiind foarte accesibil, deoarece se recurge la un limbaj simplu. Evenimentu este organizat de Academia de Ştiinţe a Moldovei în parteneiat cu Comisia Europeană, Centru Proiecte Internaţionale şi DAS Solutions.

img_4355img_4418img_4316

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.