Science SLAM a fost câștigat de un proiect menit să stopeze dezvoltarea celulelor de cancer

Science SLAM, Anna Zatîc

Science SLAM Moldova s-a desfășurat, de această dată, la Complexul Etno-Cultural Vatra.  Participanții celei de-a VI-a ediții a  evenimentului au explicat subiecte din Chimie, Energetică, IT și Politologie. Vizitatorii evenimentului au decis ca câștigătoarea concursului să devină Anna Zatîc, cercetător științific și masterandă la Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică a Universității de Stat din Moldova.

Science SLAM, Ediția a VI-a

Cercetătoarea a explicat în cadrul evenimentului, cum o nouă substanță din chimia organică, descoperită în laboratorele din Moldova, poate să oprească dezvoltarea celulelor de cancer și nu permite distrugerea celor sănătoase. „Am fost îndemnată să particip la Science SLAM de către conducătorul meu științific. Pentru mine a fost o mare experienţă și prima mea ieșire în fața publicului larg, unde a trebuit să povestesc despre această cercetare cât mai simplu și creativ”, susține Ana Zatîc, câștigătoarea celei de-a VI-a ediții Science SLAM Moldova.

Science SLAM, Veaceslav PostoroncăScience SLAM, Veceslav CarbuganScience SLAM, Vlad Șaran

„Science SLAM a devenit o tradiție frumoasă pentru comunitatea științifică din țara noastră și nu numai. La fiecare ediție descoperim oameni talentați care au ce spune și încearcă să schimbe lucrurile din jur înspre mai bine. Concursul, însă va lua o mică vacanță până în toamnă, când vom organiza a treia semifinală a anului 2016”, a precizat Daniel Todercan, co-organizator, DAS Solutions.

Science SLAM 3

Science SLAM Moldova este un concurs unde cercetătorii și inovatorii prezintă propriile proiecte într-o manieră cât mai distractivă și originală. Concursul își propune să aducă știința și inovația mai aproape de oamenii simpli, care nu posedă cunoștințe în aceste domenii.

Science SLAM 4

Evenimentul a venit în Republica Moldova din Germania, în anul 2014. Ediția curentă a fost cea de-a II-a semifinală a anului 2016. La sfârșitul anului cei trei finaliști vor participa la Marea Finală Science SLAM Moldova.

Sursă foto: IDSI

Science SLAM 5Science SLAM 6Science SLAM 7Science SLAM 8

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.