Cum a fost la Science SLAM Moldova Ediția IT (FOTO)

Science SLAM Moldova Ediția IT

Cea de-a V-a ediție a concursului Science SLAM Moldova s-a desfășurat de curând la Draft Arena. Dacă tradițional concursul a fost dedicat cercetărilor și proiectelor din știință, iată că în prima semifinală al anului 2016 participanții au explicat cum au realizat propriile proiecte din domeniul IT. La final, publicul l-a desemnat pe Marin Podubnîi, ca și câștigător al acestei ediții Science SLAM Moldova.

Science SLAM Ediția IT

Marin, care este și lector la UTM, a explicat publicului larg cum a realizat un sistem de monitorizare a mediului înconjurător. Slammer-ul ne-a arătat cum cu ajutorul acestuia putem afla temperatura, umiditatea aerului, viteza vântului, dar și calitatea mediului în timp real, în orice localitate din Moldova.„La Science SLAM am acumulat experință în a prezenta un proiect unui public divers. M-a bucurat faptul că oamenii sunt interesați de protecția și evoluția mediului ambiant. De asemenea, aș dori să le spun tutuor tinerilor ce au proiecte și idei originale să participe la următoarele ediții ale concursului și să vorbească tuturor despre ceea ce fac,” a spus câștigătorul Science SLAM Ediția IT, Marin Podubnîi.

Marin Podubnîi, câștigătorul Science SLAM Ediția IT

Science SLAM Moldova are ca scop promovarea inovației și științei din Republica Moldova. „În cadrul acestei ediții am schimbat puțin formatul evenimentului și l-am abordat într-un mod puțin diferit decât cel tradițional. Dacă la Science SLAM-urile precedente prezentările au fost efectuate preponderent în baza cercetărilor, acum am riscat și am expus publicului patru proiecte IT ce pot contribui la dezvoltarea Republicii Moldova. Ne-am convins și de această dată că avem tineri foarte talentați care lucrează mult pentru ceea ce fac și au ce spune publicului larg,” a declarat Daniel Todercan, co-organizator, DAS Solutions.

Science SLAM Moldova ii

Science SLAM Moldova este un eveniment în care tinerii explică simplu și pe înțelesul tuturor propriile realizări și proiecte. Evenimentul este organizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale, Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact H2020, Euraxess şi DAS Solutions.

Slammer-ul Roman GluckSlammer-ul Victor GrosuSlammer-ul Dan IftodiScience SLAM Moldova ITScience SLAM MScience SLAM IV-a ediție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.