Vino la Science SLAM Moldova Ediția IT și descoperă cum au fost realizate patru proiecte IT

Science SLAM Moldova

Ești pasionat de lumea IT? Dorești să descoperi ce poți crea cu ajutorul codurilor și limbajelor de programare? Atunci vino la Science SLAM Moldova Ediția IT! Aici patru programatori îți vor explica cum au realizat propriile proiecte, aplicații și platforme ce pot contribui la dezvoltarea Republicii Moldova. Evenimentul va avea loc pe 31 martie, ora 18:00 la Berăria Draft Arena (Bd. Dacia, 35). Intrarea este liberă!

Timp de o seară, Marin Podubnîi, Roman Gluck, Victor Grosu și Dan Iftodi îți vor demonstra:

  • Cum cu ajutorul unei platforme cetățenii se pot expune „Pro” sau „Contra” unei legi ce se votează în Parlament și Guvern?
  • În ce mod o aplicație te poate ajuta să afli temperatura și calitatea mediului în timp real, în localitatea ta natală?
  • Cum o platformă poate monitoriza mai eficient campaniile plătite în rețelele de socializare?
  • În ce mod un soft poate ajuta transportatorii să livreze orice încărcătură, rapid, eficient și cu costuri minime?

Science SLAM Moldova este un eveniment în care tinerii explică simplu și pe înțelesul tuturor propriile realizări și proiecte. Dacă tradițional evenimentul are o tematică generală (cu accentul pe cercetările oamenilor din știință), la cea de-a V-a ediție vom vorbi doar despre proiectele din domeniul IT.

Science SLAM este un concurs intelectual care a apărut pentru prima dată în Germania în anul 2008. De atunci, evenimentul s-a răspândit rapid în ţări precum Marea Britanie, Elveția, Suedia, Luxemburg, Rusia, Finlanda, Danemarca şi Austria.

În Republica Moldova evenimentul este organizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale, Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact H2020, Euraxess şi DAS Solutions.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.