Ce proiecte IT vei descoperi la Science SLAM Moldova Ediția IT

Science SLAM Moldova

Science SLAM Moldova revine pe scena mare! În acest an prima semifinală a concursului o dedicăm aplicațiilor, platformelor și proiectelor din domeniul IT ce pot contribui la dezvoltarea Republicii Moldova.

Marin Podubnîi, Roman Gluck, Victor Grosu și Dan Iftodi sunt programatorii ce vor prezenta în cadrul Science SLAM Moldova Ediția IT propriile realizări. Despre ce vor vorbi aceștia la cea  de-a V-a ediție a concursului aflați în articolul de mai jos. Noi vă așteptăm pe 31 martie, ora 18:00 la Draft Arena Botanica (Bd. Dacia, 35). INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Monitorizarea online a mediului înconjurător

Imaginați-vă o călătorie prin Republica Moldova sau parcurgerea unui traseu dintr-o localitate în alta. Dacă la pornire, din punctul A timpul este frumos, atunci la destinație în punctul B timpul ne poate oferi surprize sub formă de precipitații și nici o umbrelă la îndemână.

Slammer-ul Marin Podubnîi vine cu o soluție magică – un sistem online ce ne va permite să aflăm temperatura, umiditatea aerului, viteza vântului, dar și calitatea mediului în timp real, în orice localitate din Moldova.

În acest fel, fiecare dintre noi va putea obține informații meteo detaliate, corecte și în timp scurt din orice regiune a țării. Mai mult, aceste date vor aduce la cunoștință populației care este starea mediului în zona respectivă și chiar îi va avertiza în cazul catastrofelor ecologie și calamităților naturale locale.

Pentru elaborarea acestui sistem, slammer-ul susține că a utilizat resurse financiare minime.

Mai multe detalii aflați la Science SLAM Moldova Ediția IT, ce va avea loc pe 31 martie, ora 18:00, la Draft Arena Botanica (Bd. Dacia, 35).

Inițiativa

Este important să fim corect și obiectiv informați atunci când are loc votarea, modificarea unor legi sau hotărâri ce poate influența viața cetăţenilor Republicii Moldova. Totuși, puțini sunt cei ce reușesc să urmărească ședințele Parlamentului sau ale Guvernului, iar înțelegerea acestora poate fi uneori destul de dificilă din cauza volumului mare de informaţie şi lipsei de timp.

Iată că Roman Gluck, unul dintre slammerii Science SLAM Moldova Ediția IT ne va prezenta o platformă cu ajutorul căreia fiecare cetăţean își va putea exprima opinia față de unele legi votate în Parlament sau Guvern. Mai mult, aceștia vor avea oportunitatea să afle explicațiile și opiniile experților din domeniu, iar după ce vor primi toate informațiile necesare despre aceste proiecte de legi vor putea vota „Pro” sau „Contra”. Ulterior rezultatele finale vor fi transmise ministerelor și comisiilor parlamentare corespunzătoare. De asemenea, platforma va permite depunerea petițiilor din partea cetățenilor.

Mai multe aflați chiar de la autorul proiectului, Roman Gluck, la Science SLAM Moldova Ediția IT, pe 31 martie, ora 18:00, la Draft Arena Botanica (Bd. Dacia, 35).

Baro

Publicitatea online și rețelele de socializare sunt instrumente importante de promovare a serviciilor sau produselor unei companii. Din păcate, însă ajutorul unui profesionist costă, iar cei fără cunoștințe în domeniu nu sunt capabili să construiască o campanie eficientă, chiar dacă au nevoie de una. La Science SLAM Moldova Ediția IT venim cu o soluție pentru cei ce se regăsesc în rândurile de mai sus.

Victor Grosu, unul dintre participanții concursului, a dezvoltat o platformă cu ajutorul căreia poți realiza și gestiona o campanie de publicitate pe rețelele de socializare. Diferența dintre campaniile create manual și cele efectuate cu ajutorul platformei este că „Baro” analizează situația și le selectează pe cele mai eficiente.

În final, costul promovării este mult mai mic și timpul petrecut pe rețelele de socializare pentru încercarea mai multor startegii de promovare este redus. Mai multe detalii despre cum va arăta viitorul publicității online aflați pe 31 martie, ora 18:00 la Draft Arena Botanica (Bd. Dacia, 35).

eTransport

Zilnic în lume se transportă tone de mărfuri, produse alimentare sau alte materii prime. Serviciul însă poate să bată la buzunar antreprenorii și să le creeze probleme adiționale.

Slammer-ul Dan Iftodi susține că automatizarea acestui proces va organiza mai eficient procesul de transportare, va reduce semnificativ costurile și va economisi din timp. Astfel, participantul Science SLAM Moldova Ediția IT ne va prezenta un soft cu ajutorul căruia putem realiza această idee.

Mai multe detalii aflați în cadrul evenimentului ce va avea loc pe 31 martie, ora 18:00 la Draft Arena Botanica (Bd. Dacia, 35).

Parteneri:
• Comisia Europeană
Academia de Științe a Moldovei
Centrul Proiecte Internaționale
Rețeaua Punctelor Naționale de Contact, Horizon 2020
Euraxess Moldova
DAS Solutions

Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale
Cinematograful Odeon

Parteneri media:
Diez.md
Zugo.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.