Marea Finală Science SLAM Moldova a fost câștigată de cercetătoarea Iulia Iațco

La Chişinău s-a desfăşurat Marea Finală Science SLAM Moldova. Un concurs intelectual unde patru cercetători au explicat pe înţelesul tuturor propriile proiecte și inovații, iar la final publicul a ales câștigătorul. Evenimentul a avut loc pe 28 ianuarie, la Cinematograful Odeon.

Science SLAM este un concurs ce îşi propune să promoveze știința şi inovaţia din Moldova. De asemenea, oferă oamenilor din domeniul cercetării o platformă de comunicare a propriilor idei și încearcă să scoată știința din tiparele obișnuite.

La Marea Finală Science SLAM Moldova au participat patru câștigători ale semifinalelor anterioare: Iulia Iațco, Dorian Furtună, Alexandr Iscenco și Alexandru Ghețan. Participanții au vorbit despre importanța algelor, agresivitatea la moldoveni, istoria bolilor contagioase în Basarabia interbelică, dar și rolul printării 3D în dezvoltarea diferitor domenii. Marea câștigătoare a Marei Finale Science SLAM Moldova a devenit Iulia Iațco – îmblânzitoarea de alge. Iulia a explicat publicului de ce avem nevoie de alge și cum acestea ne pot ajuta în viața de zi cu zi.

Slammer-ul Alexandru Ghețan„Science SLAM este un proiect interesant ce a reușit să adune pe aceeași scenă cercetători din diferite domenii, iar publicul a aflat despre proiectele acestora. Mi-a făcut o plăcere enormă să particip în cadrul acestui concurs și voi aștepta cu nerăbdare și alte ediții Science SLAM Moldova”, a spus câștigătoarea Marei Finale Science SLAM, Iulia Iațco.

 „La fiecare ediție a Science SLAM Moldova ne convingem că cercetătorii au cu ce să contribuie la dezvoltarea țării noastre, iar noi trebuie doar să valorificăm potențialul acestora. Science SLAM Moldova este o inițiativă unică prin felul său, care încearcă de fiecare dată să promoveze știința și inovația printre tinerii din Republica Moldova”, a declarat coordonatoarea proiectului Science SLAM Moldova, Elena Zamșa.

Slammerul Alexandr IscencoScience SLAM este organizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale, Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact, pentru proiectul Horizont 2020, Euraxess şi DAS Solutions.

IMG_7239Proiect susținut de Comisia Europeană. Suport financiar acordat RM pentru participarea la programul cadru HORIZON2020, GA:2014/346-992, www.h2020.md.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.