Despre ce se va vorbi la Marea Finală Science SLAM Moldova 2016

După ce au devenit câștigători ale celor patru semifinale Science SLAM Moldova, Iulia Iațco, Dorian Furtună, Alexandr Iscenco și Alexandru Ghețan își dau întâlnire la Marea Finală Science SLAM Moldova. Mai multe detalii despre ce vor aduce nou slammerii pe 28 ianuarie, ora 18:00 la Cinematograful Odeon, aflați din articolul ce urmează.

Cum ne va schimba viitorul robotica și printarea 3D?

Noile tehnologii se dezvoltă cu o viteză uimitoare, iar ceea ce câțiva ani în urmă părea un vis, astăzi a devenit o necesitate. Se pare că nici printarea 3D nu s-a oprit. În anul 2015 aceasta s-a dezvoltat cu pași giganți și a reușit să creeze proiecte importante pentru lumea întreagă. Despre rolul printării 3D și a roboticii în viața de zi cu zi, dar și despre contribuția acestora la dezvoltarea economiei, medicinei, construcțiilor și mediului, ne va vorbi Alexandr Iscenco la Science SLAM Moldova. Vă așteptăm pe 28 ianuarie, ora 18:00 la Cinematograful Odeon.

Ce mecanisme de funcționare au microalgele și cianobacteriile?

Dacă orele de biologie ți-au dat bătăi de cap, iar tu dorești să înțelegi cum funcționează unele mecanisme din interiorul celulelor, atunci slammer-ul Iulia Iatco, în cadrul Marei Finale Science SLAM Moldova 2016, te va transporta în lumea interioară a algelor și cinobacteriilor.

Ce impact au avut bolile contagioase asupra Basarabiei interbelice?

Istoria a demonstrat că oamenii își pot pierde viața nu doar în timpul războaielor dar și în anii de pace, creând consecințe negative asupra numărului de locuitori a Basarabiei interbelice. De la calamități naturale, foamete, accidente și epidemii, toate au reușit să ia viața a mii de oameni, deși nu se mai auzea nici un foc de pușcă. Un alt fenomen cu consecințe negative asupra populației au fost bolile contagioase. Mai multe detalii despre ce impact au avut acestea asupra societății, dar și ce încercări întreprindeau autoritățile pentru a gestiona situațiile de criză, aflați de la Alexandru Ghețan la Marea Finală Science SLAM Moldova.

De ce moldovenii sunt agresivi?

Agresivitatea pătrunte tot mai adânc printre rândurile cetățenilor moldoveni. Din pacate, acest fenomen a devenit o normă pentru mulți dintre noi. Cauzele sunt numeroase și cu un impact negativ asupra societății și a familiei. Pe 28 ianuarie, ora 18:00, la Marea Finală Science SLAM Moldova care va avea loc la Cinematograful Odeon, slammer-ul Dorian Furună va încerca sa ne răspundă la întrebările: Ce factori provoacă formarea unui comportament agresiv? Care sunt efectele pe plan fizic şi emoţional? Se poate face ceva pentru a ţine sub control această problemă şi pentru a o elimina?

Parteneri:
• Comisia Europeană
Academia de Științe a Moldovei
Centrul Proiecte Internaționale
Rețeaua Punctelor Naționale de Contact, Horizon 2020
Euraxess Moldova
DAS Solutions

Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale
Cinematograful Odeon

Parteneri media:
Diez.md
Zugo.md

Proiectul este susținut financiar de Comisia Europeană în cadrul programului cadru HORIZON 2020, GA:2014/346-992, www.h2020.md.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.