Iată cum a fost la cea de-a IV-a ediție Science SLAM

science slam

La Chișinău s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție Science SLAM Moldova – un concurs dintre cercetători și inovatori, care au explicat simplu și creativ propriile proiecte. Evenimentul a avut loc în Cinematografului Odeon și i-a adunat în aceeași sală pe toți cei îndrăgostiți de știință și inovație.

science slam

În cadrul ultimei semifinale a evenimentului Science SLAM au participat patru slammeri care au vorbit despre propriile proiecte din IT, Robotică, Medicină, Psihologie și Agricultură. Marea câștigătoarea a devenit eleva clasei a XII-a a Liceului Academiei de Științe, Ecaterina Baba. Slammer-ul a vorbit despre robotul realizat de ea împreună cu echipa sa.

IMG_5143

Câștigătoarea concursului Science SLAM Moldova, Ecaterina Baba spune că a participat la concursul Science SLAM pentru că am vrut să demonstreze că nu este obligatoriu să fii un om de știință cu stagiu ca să creezi ceva inovativ și interesant. ”Sunt elevă în cadrul Liceului Academiei de Științe și am construit împreună cu colegii mei un robot care se mișcă și vorbește. Robotica este un domeniu pe care vreau să îl studiez în continuare, pentru că sunt convinsă că va avea un rol deosebit de important în viitor și va putea fi utilizată pentru a ajuta diferite grupuri de oameni”, a mai adăugat finalista Science SLAM.

Co-organizator şi Business Development Manager, DAS Solutions, Daniel Todercan a declarat că Science SLAM a bătut recordul și de această dată reușind să adune peste  peste 300 de vizitatori. „Evenimentul nostru este unul absolut inedit pentru Moldova. El contribuie la dezvoltarea unei societăți sănătoase, curioase și culte. Avem mare nevoie de asemenea evenimente și vom continua să scoatem în evidență cercetătorii și inovatorii talentați din țara noastră.”, susține Daniel.

Marea finală Science SLAM Moldova va avea loc în luna ianuarie, anul 2016 și va aduna pe aceeși scenă roți câltigătorii celor patru ediții a concursului.


Science SLAM este organizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale, Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact, pentru proiectul Horizont 2020, Euraxess şi DAS Solutions.

Proiect susținut de Comisia Europeană. Suport financiar acordat RM pentru participarea la programul cadru HORIZON2020, GA:2014/346-992, www.h2020.md.

Sursă foto: IDSI.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.