Science SLAM – Explicăm știința și inovația pe înțelesul tuturor

science

Știința și inovația pot fi simple și interesante! Nu crezi? Atunci vino la Science SLAM Moldova! Un concurs unde cercetătorii povestesc despre propriile proiecte și descoperiri simplu și creativ. Evenimentul va avea loc pe 8 decembrie, ora 18:00 la Cinematograful Odeon (str. Mihai Eminescu, 55).

Science SLAM este un concurs internațional unde oamenii din știință și inovație explică propriile cercetări sau proiecte pe înțelesul tuturor. Fiecare din cei patru participanți va avea 10 minute pentru a convinge vizitatorii că prezentarea sa este cea mai bună și merită votată, iar la final publicul va alege câștigătorul.

Evenimentul reprezintă o platformă de comunicare dintre oamenii din știință și inovație cu publicul larg. Aceștia au ocazia să împărtășească propriile idei într-o atmosferă degajată, iar vizitatorii vor căpăta mai multe cunoştinţe din diverse domenii. La eveniment sunt așteptați toți cei curioși și îndrăgostiți de roboți, agricultură, psihologie, informatică și medicină.

La această ediție participanții Science SLAM Moldova vor răspunde la următoarele întrebări: Ce îi face pe roboți să funcționeze? Cum putem combate omizile din agricultură fără a dăuna mediului înconjurător? Ce îi poate ajuta pe medici să nu greșească diagnosticul pacienților? De ce copiii pot deveni stresați și cum îi putem ajuta?
Science SLAM este un concurs intelectual care a apărut pentru prima dată în Germania, în anul 2008. De atunci, evenimentul s-a răspândit rapid în ţări precum Marea Britanie, Elveția, Suedia, Luxemburg, Rusia, Finlanda, Danemarca şi Austria.

În Republica Moldova evenimentul Science SLAM Moldova se află la cea de-a IV-a ediţie şi este organizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale, Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact, Euraxess şi DAS Solutions.

Proiectul este susținut financiar de Comisia Europeană în cadrul programului cadru HORIZON 2020, GA:2014/346-992, www.h2020.md.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.