Începe o carieră în cercetare cu Caravana EURAXESS

EURAXESS – Researchers in Motion este o iniţiativă unică a Comisiei Europene, care oferă cercetătorilor și instituțiilor de cercetare posibilitatea de a invita experți din străinatate pentru un schimb de experiență, precum și cercetători din Diasporă științifică a Republicii Moldova. De asemenea, pentru cei care își doresc un stagiu de scurtă durată într-o instituție de cercetare din Europa, programul oferă o gamă completă de informaţii şi servicii de asistenţă după cum urmează:

  • EURAXESS Jobs oferă un portal unic unde institutele de cercetare și companiile de la noi își pot găsi angajați de valoare;
  • EURAXESS Services oferă consiliere şi asistenţă personalizată pentru cercetătorii care îşi urmează cariera într-o ţară europeană, inclusiv în Moldova;
  • EURAXESS Rights promovează condiţii de lucru excelente pentru cercetătorii din întreaga Europă;
  • EURAXESS Links conectează cercetătorii din Europa cu cei aflaţi la distanţă.

Cu scopul de a promova programul de mobilitate a cercetătorilor EURAXESS, Comisia Europeană a lansat inițiativa Caravana EURAXESS,  în cadrul căreia două autobuze interactive EURAXESS au pornit din Bruxelles și vor vizita timp de două luni 34 de oraşe din 16 țări europene (Belgia, Franța, Elveția, Portugalia, Spania, Luxembourg, Croația, Muntenegru, Albania, Grecia, Macedonia, Bulgaria, România, Moldova, Cehia). Autobuzul EURAXESS oferă studenţilor şi tinerilor cercetători acces direct la serviciile oferite de EURAXESS. Urmăriţi caravana pe Facebook şi pe Twitter!

Autobuzul EURAXESS – Researchers in Motion va sosi la Chișinău pe data de 5 Noiembrie 2015, plin de informaţii despre istoriile de succes a cercetătorilor, joburi în cercetare şi oportunităţi de finanţare etc. Studenţii şi cercetătorii aflaţi la început de carieră sunt invitaţi să ne viziteze între orele 12:00- 16:00, pentru a afla cum să-și construiască cariera în cercetare şi cum să acceseze fonduri, iar institutele de cercetare vor afla cum să atragă cercetători europeni în Moldova. Toate activitățile se vor desfășura în incinta Academiei de Științe a Moldovei, bd. Ștefan cel Mare, 1.

Autobuzul interactiv dispune de terminale informative, unde cercetătorii pot încerca să navigheze pe site-ul EURAXESS şi îşi pot încărca CV-urile. Experţii EURAXESS se vor afla la dispoziţia lor, pentru a le prezenta serviciile oferite şi modul în care pot fi folosite acestea pentru a se angaja şi a-şi începe cariera în cercetare. Un fotograf profesionist va oferi vizitatorilor fotografii standard pentru CV. Va exista şi un program de sesiuni interactive care vor avea loc pe parcursul zilei.

Autobuzul se va afla la locaţia stabilită începând cu ora 12:00 aşa că veniţi să vedeţi cum puteţi începe cariera în cercetare sau cum puteţi accesa fonduri!

”Uniunea Europeană:  Ajutăm cercetătorii să-și construiască cariera în cercetare”

EURAXESS2

Date şi cifre:

  • EURAXESS este cu adevărat o platformă pan-europeană, susţinută de 40 de state participante din întreaga Europă. Peste 530 de angajaţi EURAXESS din peste 260 de centre de asistenţă oferă asistenţă personalizată, în timp ce site-ul web constituie un punct unic de acces la informaţi dincolo de graniţele naţionale.
  • EURAXESS a răspuns, până la ora actuală, la solicitările a peste 900 000 de cercetători. Acestea se referă, de obicei, la oportunităţi de angajare şi finanţare, la condiţiile de obţinere a vizelor şi permiselor de ședere, la cazare, la școli, la aspecte legale şi care ţin de asigurările sociale.
  • Site-ul EURAXESS a înregistrat o creştere constantă a numărului de vizitatori. În 2015, aproape 1 900 000 de vizitatori unici au vizualizat site-ul de circa 6,8 milioane de ori.
  • În 2015 au fost publicate peste 42 000 de oferte de angajare.
  • Peste 8 300 de organizaţii de cercetare, companii, universităţi şi IMM-uri s-au înregistrat pe EURAXESS Jobs. 16 000 şi-au făcut CV-urile disponibile pentru potenţialii angajatori şi 35 500 de cercetători s-au înregistrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.